ما در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع باربری و حمل بار ترانزیت بپردازیم. ترانزیت در لغت به معنای حمل و نقل وسایل زیر نظر گمرک های هر کشور میباشد. همواره کشورها برای صادرات و واردات کالاهای خود از روش های مختلف حمل و نقل سود میبرند .یکی از راه های حمل و نقل که بیشتر امروزه استفاده میشود حمل و نقل از طریق زمینی میباشد. افرادی که میخواهند با ماشین ترانزیت شروع به فعالیت کنند در زمینه حمل و نقل باید دارای پارامترهایی باشند. با ما همراه باشید تا ویژگی‌های باربری و حمل بار با ترانزیت را برای شما شرح دهیم.

حمل بار ترانزیت در ایران به چند صورت انجام میشود و انواع آن را شرح دهید؟

همواره کشور ما در زمینه صادرات و واردات فعالیت دارد و برای انتقال کالاهای خود از چهار طریق به ترانزیت کالاهای خود میپردازد. معمولا ترانزیت ها از طریق زمینی، دریایی ،هوایی، ریلی صورت میگیرد. در هرکدام از نقل و انتقالات کالاها گمرک های هر کشور قوانین خود را دارد. ترانزیت داخلی، وقتی از ترانزیت داخلی استفاده میشود که کالاها با تناژهای بالا برای استانی به استان دیگر فرستاده میشود. معمولا برای ترانزیت داخلی از ماشین هایی نظیر ترانزیت چادری، کامیون با تناژ حمل بالا استفاده میشود. ترانزیت خارجی، معمولا زمانی از این نوع ترانزیت استفاده میشود که بخواهیم کالاهایی با تناژ بالا را به کشورهای دیگر صادر کنیم. ترانزیت هوایی، زمانی از ترانزیت هوایی استفاده میشود که کالاهایی که میخواهیم صادر کنیم سبک باشند از این طریق عمل حمل و نقل را انجام میدهیم.  ترانزیت دریایی این نوع از ترانزیت درکشورما صورت نمیگیرد معمولا،زیرا باید دارای بنادر بود تا توانست از این طریق صادر و وارد کالا را انجام داد. ترانزیت ریلی در کشورهایی انجام  میشود که دارای خطوط ریلی باشند، در کشور ما میتوان با کشورهای روسیه و آذربایجان اقدام به ترانزیت ریلی کرد.

حمل بار ترانزیت
حمل بار ترانزیت

 

حمل بار ترانزیت جاده ایی چه مزیتی دارد؟

حمل بار ترانزیت جاده ایی دارای مزیت های خوبی نسبت به دیگر ترانزیت ها دارد که شامل موارد زیر میباشد:

  1. در این نوع از ترانزیت معمولا ماشین‌های حامل کالا در تمامی منطقه ها میتوانند تردد کنند و کالا را تحویل دهند.
  2. از دیگر مزیت های خوب این نوع از ترانزیت میتوان کالا‌های مشتری را به درب منزل او رساند.
  3. مشتری میتواند در ترانزیت داخلی طبق زمان بندی خود کالای سفارش داده شده را دریافت کند.
  4. این نوع از ترانزیت برای افرادی بیشتر مناسب میباشد که کالاهایی با شرایط خاص برای نگهداری ندارند.
  5. مدت زمانی که مشتری کالای خود را در ترانزیت جاده ایی دریافت میکند خیلی کمتر از ترانزیت ریلی و دریایی میباشد.

آیا برای ترانزیت خارجی باید بین کشورها قرار داد بسته شود؟

یکی از مراحل برای انجام ترانزیت خارجی بسته شدن قرار داد بین دو کشور میباشد برای شروع یک تجارت جدید برای کاهش هزینه اداری بین دو کشور و جلوگیری از اتلاف زمان صورت میگیرد. بستن قرار داد برای ترانزیت خارجی امروزه به یک قانون تبدیل شده و تا زمانی قرار دادی منعقد نشود بین دو کشور اجازه ترانزیت خارجی داده نمیشود. یکی از عواملی که باعث میشود قرارداد برای ترانزیت خارجی بسته نشود امنیت و مذهب آن کشور میباشد.و معمولا شورای امنیت لیست کالاهای ممنوع شده را به دولت میدهد و این لیست با تصویب هیات وزیران ترانزیت خارجی آن ممنوع میشود. کالاهایی نظیر دام، شیمیایی و… هم باید برای ترانزیت خارجی مجوز های لازم را از مراجع مربوطه دریافت کنند.

گمرک در قبال ترانزیت های خارجی چه وظیفه ایی دارد؟

گمرک یکی از سازمان هایی میباشد که وظایفی را در قبال حمل و نقل در کشور به عهده دارد و ناظر اصلی بر کالاهای صادراتی و وارداتی میباشد و موظف است که انبارها و بنادری را برای بارگیری کالاها در نظر بگیرد و هزینه هایی را از مشتری برای نگه داری محصولات در انبار میگیرد. گمرک معمولا کالاهای ترانزیت خارجی را در صورتی اجازه دسته بندی و تکمیل را به مشتری میدهد که خود نیز به آن نظارت کند. گمرک همچنین موظف میباشد تسهیلات لازم برای بارگیری کالاهای ترانزیتی در بندر را از کامیون به کشتی و یا به کامیون دیگر فراهم آورد.

حمل بار ترانزیت
حمل بار ترانزیت

 

بارنامه چیست و چه نقشی در ترانزیت کالاها دارد؟

بارنامه در ترانزیت کالاها نقش موثری دارد و مشخص میکند که یک کالا دارای مبدا و مقصد مشخصی بوده و از طرف شرکت حمل صادر میشود. بارنامه دارای تعریف قانونی ثابتی در ایران نمیباشد ولی طبق بند یکم قانون تجارت بارنامه باید مشخص کند که دریافت کننده کالا محصول را به طور سالم دریافت کرده است و تمامی ویژگی های محصول اعم از وزن و زمان بارگیری در آن قید شده باشد، بارنامه ها را باید تا مدت زمان پنج سال نگه داشت.

قیمت حمل بار با ترانزیت زمینی چگونه برای راننده تعیین میشود؟

ناوگان باربری کشور برای محاسبه قیمت باربری و حمل بار ‌با ترانزیت از فرمول خاص خود استفاده میکند. به طورمثال یک ترانزیت با ۲۲ تن بار و پیمودن مسیر ۱۰۰۰کیلومتری قیمت حمل بار ترانزیت یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان میشود محاسبه این قیمت از طریق فرمول (۱،۱۰۰،۰۰۰به تومان ۱۱،۰۰۰،۰۰=۵۰۰×۲۲×۱۰۰۰) انجام میشود،البته این قیمت در گذشته این گونه محاسبه میشده و امروزه قیمت حمل بار تغییر کرده و هزینه های آشکارو پنهان نیز‌محاسبه میشود. البته امروزه قیمت حمل بار با ترانزیت را میتوان از طریق سایت های حمل بار نیزگرفت آنها قیمت به روزشده ‌حمل بار با ترانزیت را برای شما محاسبه میکنند، البته افرادی که در زمینه حمل بار با ترانزیت فعالیت میکنند میتوانند برای محاسبه خود اپلیکیشن های محاسبه قیمت بار را نصب کرده و قیمت به روز حمل بار با ترانزیت را داشته باشند. قیمت باربری و حمل بار با ترانزیت برای هر هزار کیلومتر بر حسب تن معادل ۲۲۶۰۰۰تومان میباشد. یعنی هر یک تن در مسیر هزار کیلومتری ۲۲۶۰۰۰ تومان محاسبه میشود.

شرط کار با ترانزیت تریلی چه می باشد آن را شرح دهید؟

از شرایط کار با ترانزیت تریلی میتوان به عدم اعتیاد فرد، معرفی نامه با امضای مدیرعامل شرکتی که در آن مشغول به کار است، تعهد نامه ایی که توسط شرکت حمل و نقل به فرد داده میشود،دارا بودن گواهینامه های پایه یک و دو و گذرنامه راننده برای عبور از مرز ،کپی شناسنامه و عکس میباشد که کلیه مدارک باید کامل باشد. راننده های ترانزیت دارای انواع هزینه برای کسب و کار خود میباشند یکی از این هزینه ها هزینه های جاری میباشند که شامل سوختی که باید خریداری کند و تایر های ماشین ترانزیت که همیشه باید سالم باشد، هزنیه این که ماشین را وارد کشتی کند برای انتقال کالا،هزینه خاک به عنوان مالیات از راننده گرفته میشود و هزینه هایی که راننده باید برای تعمیر ماشین ترانزیت بپردازد بنابراین حقوق رانندگان باربری و حمل بار ترانزیت باید کمی بیشتر فقط هزینه جاده محسوب شود چرا که دارای هزینه های پنهان میباشد و خوشبختانه امروز محسوب میشود.

تماس با 88192655-021

5/5 - (1 امتیاز)

پاسخ بدهید

چهار × 2 =

09128897213